General

Presentació de “Potencial d’estat. Catalunya una forma econòmica inimaginable”

Joan Canadell presenta el seu llibre “Potencial d’estat. Catalunya una força econòmica inimaginable”, el proper dissabte dia 30 d’abril a les 19 h a la Casa Irla.

Joan Canadell (Barcelona, 1982)

L’empresari i escriptor Joan Canadell fa a Potencial d’estat un recorregut pel passat i pel present econòmic de Catalunya, per demostrar les nombroses aportacions catalanes al desenvolupament i per explicar que tenim les condicions per esdevenir de nou un dels grans estats d’Europa. Fent un viatge per l’economia del segle XIII fins avui l’autor constata que els catalans sempre hem estat a l’avantguarda de la indústria i el comerç.

Avui, tot i tenir un Estat espanyol que ens juga clarament a la contra, tenim centenars
d’empreses que són líders internacionals als seus sectors. Sabíeu que tots els telèfons mòbils del món porten una antena feta amb tecnologia catalana? O que les exclusives bosses que es compren a la Cinquena avinguda de Nova York estan fetes amb pell d’Igualada? Doncs aquests són només els casos de dues empreses del prop d’un centenar que detalla l’autor per il·lustrar el dinamisme actual.

Canadell està convençut que quan esdevinguem un Estat podrem estendre el nostre
lideratge econòmic i social i construir, d’aquesta manera, un dels països generadors de més riquesa i benestar d’Europa. I és que Catalunya té una força econòmica inimaginable, que Canadell intueix on ens pot portar.

L’autor demostra amb arguments sòlids i contrastats quin futur podem construir si ens ho proposem. La Història ens crida a fer el gran salt endavant. Som-hi!